Friday, March 9, 2012

U Čeliku složni: Velež pada na Bilinom polju

Piše: E. Mehić


Uoči utakmice sa Veležom u okviru 16. kola Premijer lige u prostorijama NK Čelik održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili šef struke zeničke momčadi Elvedin Beganović i iskusni Dario Damjanović.

"Zadovoljan sam sa onim što smo odradili na pripremama. U Rovinju smo odigrali nekoliko jako kvalitenih utakmica i doista sa dosta optimizma ulazimo u proljetni dio prvenstva. Možda i najveći hendikep za nas je povreda Adisa Nurkovića, kojeg neće biti cijelo proljeće, a manjih problema s povredom ima i Brković, ali nadam se da će biti spreman. U subotu od svojih igrača očekujem da odigraju borbeno i disciplinovano, a nadam se da će navijači moći uživati u dobroj fudbalskoj predstavi", istakao je Beganović, koji se osvrnuo na odluku Komiteta za normalizaciju vezanu za zabranu prisustva gostujućoih navijača na utakmicama Premijer lige.

"Kada je prvi put donesena takva odluka rekao sam da su na gubitku veliki klubovi, a jedan od njih je i Čelik. Nedostaje nam podrška naših navijača na gostujućim terenima i nadam se da će uskoro biti bolje, te da će se ova odluka ukinuti."

Iskusni Dario Damjanović složio se se šefom struke oko priprema, a nekadašnji bh. reprezentativac smatra da je Čelik favorit u duelu sa Veležom.

"Prva utakmica je jako bitna i toga smo svi svjesni. Mislim da smo favoriti u duelu sa Veležom io sve osim tri boda za nas bi bio neuspjeh", istakao je Damjanović.


SOURCE: sportsport.ba

No comments:

Post a Comment