Saturday, August 6, 2011

Spahić Veležu u zadnjim sekundama donio pobjedu


Jedna od zanimljivijih utakmica 1. kola Premijer lige za sezonu 2011/2012 danas je odigrana u Vrapčićima gdje su se sastali domaći Velež i zenički Čelik a na kraju je Velež bio bolji rezultatom 2-1.

Iako su rođeni od samog početka susreta ofanzivnije krenuli ka golu Čelika i uspjeli zaprijetiti preko Okića i Kajtaza, Čelik je prvi došao u vodstvo.

Naime, u 8. minuti susreta, Zoran Brković je uposlio Damira Tosunovića koji koristi nesmotrenost Veležove odbrane te dovodi Zeničane u vodstvo od 1-0.

Rano vodstvo Čelika nije mnogo pokolebalo domaće igrače koji su u nastavku utakmice konce igre držali u svojim nogama i sve više napadali na gostujući gol.

Terensku inicijativu tim Mirze Varešanovića iskoristio je u 45. minuti kada je na jednu odbijenu loptu najbolje reagovao Mustafa Kodro koji pogađa mrežu Čelika i poravnava rezultat na 1-1.

Nakon izjednačenja Veleža, sa terena je udaljen šef stručnog štaba Čelika, Boris Gavran zbog prigovora sudiji.

I u drugom poluvremenu, Velež je bolje stajao na terenu ali je rezultat i dalje bio 1-1.

Mogao je u 65. minuti susreta Velež doći u vodstvo ali je sa svega pet metara Damir Rovčanin promašio gol.

Nekoliko minuta kasnije dobru priliku za Velež imao je i Škaljić koji je oprobao svoj udarac iz daljine ali je Nurković bio siguran.

Kako se utakmica bližila kraju, igrači i jednog i drugog tima bili su sve nervozniji i činilo se da će ova utakmica biti okončana rezultatom 1-1, pogotovo nakon što je završeno regularnih 90 minuta.

Međutim, sudija je utakmicu produžio za još pet minuta. A onda, gotovo u posljednjim sekundama susreta Velež dolazi do pobjede.

Velagić je centrirao, lopta u odbrani Čelika preletila nekoliko igrača te došla do Bajre Spahića koji pogađa za 2-1 i pobjedu Veleža na samom otvaranju sezone.

Nešto južnije, u Trebinju, utakmicu bez pogodaka odigrali su domaći Leotar i Zvijezda iz Gradačca. Iako je bio nešto dominantnija momčad nekadašnji bh. prvak Leotar ne može biti zadovoljan rezultatom na otvorenju sezone.

Source: sportin.ba

No comments:

Post a Comment