Wednesday, April 6, 2011

Čelik odbranio prednost iz Zenice

Crno-crveni odigrali su hrabro i na kraju su ostvarili remi - 1:1 što je bio i najrealniji ishod ove zanimljive utakmice koju je pratio mali broj gledalaca, njih oko 500, uglavnom Robijaša.

Piše: Dino Kurbegovic
06.04.2011 u 21:01 sati.

Fudbaleri Čelika drugi su finalisti Kupa BiH nakon što su večeras na Olimpijskom stadionu «Asim Ferhatović - Hase» odbranili zalihu od jednog gola iz prvog meča u Zenici.

Crno-crveni odigrali su hrabro i na kraju su ostvarili remi - 1:1 što je bio i najrealniji ishod ove zanimljive utakmice koju je pratio mali broj gledalaca, njih oko 500, uglavnom simpatizera Čelika.

Olimpic je u prvom dijelu imao inicijativu, ali bez pravih prijetnji. Zeničani su dobro stajali na terenu, znali su šta hoće, a brzonogi Purić odlično je upošljavao svoje napadače - Adilovića i Hadžića koji su unosili pometnju u redove domaćina. Olimpic je prijetio preko Alimanovića i Hiroša, ali bez rezultata.

Tek u nastavku domaći su pojačali pritisak. Već u 48. minutu mogli su do vodstva, ali je Alimanović umjesto gola Čelika pogodio Raščića. Nešto kasnije Hiroš je pogodio spoljni dio mreže, a zatim je Bilobrk pravovremenim istrčavanjem spasio siguran gol. U jeku napada popularnih vukova Čelik je poveo. Igrala se 71. minuta kada je sijevnula školska kontra. Brković je uposlio Purića, ovaj je prevario Subašića i loptu ostavio na desetak metara od gola Olimpica na koju je natrčao Hadžić i spasa za domaće nije bilo. Radost gostiju trajala je kratko. Samo četiri minuta kasnije Raščić je primio loptu u petercu, a zatim je zakucao pod prečku gola Čelika za 1:1.

Obzirom na rezultat iz Zenice bilo je jasno da domaćinu trebaju još dva gola za finale što je bilo u sferi naučne fantastike. Čelik je mirno priveo meč kraju i zasluženo izborio dvomeč sa Željom.

Kažimo da je u timu Čelika debitovao Vedin Musić koji je na terenu proveo posljednjih dvadesetak minuta zamijenivši Aldina Šišića.


SOURCE: SCsport.ba

No comments:

Post a Comment