Saturday, September 25, 2010

Čelik u komšijskom derbiju bolji od Travnika

U kantonalnom derbiju igranom na Bilinom Polju, ekipa zeničkog Čelika danas je bila bolja od Travnika rezultatom 2-0 a golove za tim Abdulaha Ibrakovića postigli su Milošević i Smriko.

Po izuzetno lošem vremenu, obje ekipe su u prvom poluvremenu gledaocima na tribinama prikazali izuzetno lošu igru, igralo se pretežno na sredini terena i bez većih prilika.

Zeničani su možda bili za nijansu bolji s obzirom na nekoliko poluprilika od strane Purića i Miloševića. Rezultat ne baš lijepog za oko, prvog poluvremena glasio je 0-0 pa su i jedan i drugi trener svojim igračima imali dosta toga za reći u svlačionici.

Očigledno da je Abdulah Ibraković znao bolje moitivisati svoje igrače od kolege Selimovića na klupi Travnika pa su Zeničani u nastavku susreta uspjeli dva puta poentirati.

U 57. minuti Čelik je došao u vodstvo preko Semjona Miloševića koji je iskoristio sjajan centaršut Zorana Brkovića sa desne strane i glavom pospremio loptu u mrežu Adilovića za 1-0.

U nastavku utakmice, Travničani su se potpuno otvorili i nisu iskoristili nekoliko izglednih prlika što je domaći sastav znao kazniti četiri minute prije kraja susreta.

Mladi napadač Čelika, Jasmin Smriko na asistenciju Sadikovića u 86. minuti pogodio je za drugu ovosezonsku pobjedu Čelika na domaćem terenu. Ovom pobjedom Čelik je najavio bolje dane i izlazak iz krize koja je zenički klub zahvatila na početku sezone.

Strijelci: 1:0 Milošević u 57, 2:0 Smriko u 86. Stadion «Bilino polje» u Zenici. Gledalaca: 800. Sudija: Radoslav Vukasović (Trebinje). Žuti kartoni: Milošević (Čelik), Terzić, Ribić, Zatagić (Travnik). Crveni karton: Zoran Brković (Čelik).

ČELIK: Bilobrk, Brković, Sadiković, Zahirović, Milošević, Čović, Burić (od 83. Jusić), Kapetan, Isaković (od 61. Smriko), Jamak, A. Džafić (od 57. Dilaver). Trener: Abdulah Ibraković.

TRAVNIK: Adilović, Terzić, E. Varupa, Ribić, Šiljak, Mujakić (N. Varupa), Čurić, Zatagić (od 40. Erić), Helvida, Fajić (od 46. V. Džafić), Badrov. Trener: Nedžad Selimović.


SOURCE: sportin.ba

No comments:

Post a Comment