Saturday, August 14, 2010

Rezervista Isaković rastužio Banovićane

Bod gostima iz Zenice donio je Isaković koji je postigao gol u svom prvom kontaktu sa loptom. Budućnost povela golom Čergića, a onda na terenu igrao samo jedan tim

Fudbaleri Budućnosti i Čelika u sjajnom ambijentu pred 2.500 gledalaca na Gradskom stadionu u Banovićima podijelili su plijen, odigravši 1:1.

Domaći su agresivno otvorili utakmicu trećeg kola Premijer lige BiH i imali nekoliko prilika. No, odbrana Čelika uspjela je odoljeti početnom pritisku Banovićana. Međutim, Zeničani su se uspješno branili do 27. minuta, a onda je golman Bilobrk bio primioran da vadi loptu iz mreže.

Zrnanović je „daleko“ bacio loptu iz auta. Zbunjenost odbrane gostiju koristi kapiten Čergić i sa dva metra glavom loptu šalje u gol Čelika. I od tada na terenu faktički „igra samo jedan tim“. Domaći se povlače na svoju polovinu terena, a „crveno – crni“ napadaju. Do kraja prvog poluvremena Čelik je prokockao nekoliko prilika, pa se na odmor odlazi sa prednošću Budućnosti.

U nastavku apsolutna dominacija ekipe trenera Abdulaha Ibrakovića. Ipak, šanse ne koriste Adilović i Purić. U 60. minutu Čelik je imao 100 postotnu priliku, ali još jednom se istakao sjajni golman Husić. Odbranio je udarac Dure sa svega dva metra od gol linije. 

Inicijativa Zeničana krunisana je 81. minutu. U prvom dodiru sa loptom „rezervista“ Isaković je izjednačio rezultat. Purić je iz kratko odigrao za Brkovića, ovaj centrirao, a Isaković sa vrha peterca u trku udarcem glavom zakucava loptu pod prečku za veliko slavlje Čelikovaca.

Do kraja utakmice, izgleda, oba tima zadovoljila su se remijem, pa je utakmica završena bez pobjednika.

Budućnost - Čelik 1:1
Gradski stadion u Banovićima. Gledalaca: 2.500 Sudija: Edin Jakupović (Bihać). Strijelci: 1:0 Čergić (27), 1:1 Isaković (81). Žuti kartoni: Čamrković, Čergić, Zrnanović, Bojić, Sarajlić, Slomić (Budućnost),  Zahirović, Duro (Čelik).   
BUDUĆNOST: Husić, Čamrković, Čolić, Čergić, Zrnanović, Kurtić (od 60. minuta Sliško), Slomić, Sarajlić (od 70. Bojić), Haskić, Halilović (od 63. Jahić), Šmigalović. Trener: Munever Rizvić.
ČELIK
: Bilobrk, Brković, Sadiković, Čović, Milošević, Zahirović, Duro (od 78. Isaković), Purić, Adilović, Jamak (od 71. Horić), Džapić (od 70. Šišić). Trener: Abdulah Ibraković.


SOURCE: scsport.ba

No comments:

Post a Comment