Sunday, March 20, 2011

BORAC POBJEDOM NAD ČELIKOM OTIŠAO NA +8

Piše: E. Škorić
Subota, 19.03.11. 19:55.

Banjalučki Borac učvrstio je lidersku poziciju, pobijedivši zenički Čelik s minimalnih 1:0. Čovjek odluke bio je Stevo Nikolić koji je Zeničanima presudio golom sa bijele tačke u 5. minuti.

Borcu je za vodstvo nad gostima iz Zenice bilo potrebno svega pet minuta igre. Stevo Nikolić je sa bijele tačke matirao Luku Bilobrka za slavlje Banjalučana.

I nakon postignutog gola izabranici Vlade Jagodića krenuli su svim silama ka golu Bilorka koji je bio na pravim mukama. Zeničani su uspjeli uzvratiti preko Kuduzovića i Kaptena, ali je Asmir Avdukić oba puta bio na mjestu.

Nakon pola sata igre u grču, Zeničani su se oslobodili pritiska. Pokušao je Adin Džafić dalekometnim udarcem, ali je bio neprecizan.

Borac je preko Stajića, Međedovića i Nikolića stvarao opasnost pred gol Čelika, ali do odlaska na predah promjena nije bilo, iako je bilo dobrih prilika da se rezultat promijeni.

U 42. minuti Nikolić propušta dobru priliku za domaće, a onda je minut kasnije Brković spašavao gol Čelika, iako je lopta već bila na putu ka mreži savladanog Bilobrka. Mogli su gosti i do izjednačenja u finišu prvog dijela. Džafić je imao  veliku priliku, ali Avdukić se potrudio da Borac na odmor ode sa prednošću jednog gola.

U nastavku je tempo igre opao. Borac je kontrolirao igru, čak i postigao drugi gol preko Nikolića, ali je napadač Banjalučana bio u ofsajdu.  No, domaći su uspjeli mirnom igrom sačuvati jedan gol prednosti. Mogao je sve dileme riješiti Leonid Ćorić u 77. minutim ali je promašio loptu u veoma izglednoj situaciji.

Do kraja utakmice nije bilo više promjena i Borac je ostvario još jednu važnu pobjedu, pa trenutno imaju osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Željezničarom koji sutra dočekuje Slobodu. Što se Čelik tiče, njima je sasvim sigurno važniji Kup u ovom trenutku.

SOURCE: SportSport.ba

No comments:

Post a Comment