Saturday, March 20, 2010

Brković: Zanima nas samo pobjeda

Pred fudbalerima Zvijezde iz Gradačca je susret 19. kola, sa Rudarom iz Prijedora, gdje izabranici trenera Zorana Ćurguza, nemaju pravo na bilo kakav kiks, ukoliko žele i naredne godine igrati u Premijer ligi BiH, jer se nalaze na 13. mjestu tabele sa 20 osvojenih bodova.

Nakon odličnog starta i pobjede u Mostaru nad Zrinjskim (1:0), uslijedila su dva poraza, najprije na domaćem terenu od Slavije (2:3), a posljednji je uslijedio u srijedu od Željezničara (0:2).
Svjesni smo značaja utakmice sa Prijedorčanima, jer u ovom susretu jednostavno moramo pobijediti, a o bilo kakvom drugom ishodu uopšte i ne razmišljamo. Sigurno je da ćemo od prvog minuta ofanzivno krenuti ka golu golmana Avdukića, kako bi rano postigli gol i tako sebi olakšali posao. I Rudar se nalazi u veoma teškoj situaciji, ali ubijeđen sam da bodovi ostaju u Gradačcu, kaže Zoran Brković, pouzdani fudbaler Zvijezde iz Gradačca.
Strateg Zvijezde, Zoran Ćurguz, neće moći da računa na Jusića, koji ima žute kartone, dok će Husić pauzirati drugu utakmicu zbog crvenog kartona dobijenog u duelu sa Slavijom.


SOURCE: Sportin.ba

No comments:

Post a Comment